Concentració en solidaritat amb les metal.lúrgiques i metal.lúrgics de Cádiz

 

La Federació Metal.lúrgica de Catalunya - CGT (FEMEC) fa una crida a l'assistència a la convocatòria de concentració en solidaritat amb les companyes i companys del sector metal.lúrgic de Cádiz. 

Aquesta concentració es farà el pròxim dissabte 27 de novembre a les 18 h, a la seu de foment del treball a Via Laietana 32, Barcelona.

Les patronals i el capitalisme continuen esprement la classe obrera, intensificant els seus beneficis amb la destrucció i deslocalització del treball, tot i haver rebut moltes ajudes econòmiques dels governs de torn. En moltes ocasions utilitzen l'amenaça i el xantatge de la deslocalització per precaritzar les vides amb retallades econòmiques o socials per fer diners.

El sector metal.lúrgic, i més en concret la mà d'obra, està patint els efectes dels ERTOs i EROs en sectors com l'automoció, visibilitzant l'aprofitament que fan les patronals de les mesures que les polítiques (a la carta) que els hi ofereixen. Falta de components, raons productives (molt dubtoses en algunes situacions), canvis de tecnologies productives, xantatges a les plantilles, retallades de drets, repressió sindical, i molts interessos més que conflueixen en les aplicacions dels expedients.

A Cádiz, les companyes i companys han viscut en primera persona la repressió policial i l'assenyalament per part dels mitjans de comunicació podrits i corruptes. I tot això, per lluitar per un conveni digne, per un futur per les seves famílies, per la mateixa dignificació del treball; fer front a una patronal carronyera comporta un conflicte que s'amplifica en un entorn mediàtic, submís, a on arriben diners, favors, i negociacions mafioses. Prefereixen invertir beneficis en la repressió que en donar valor i dignitat a la feina.

La FESIM - CGT (Federación Estatal de Sindicatos de la Industria Metalúrgica) va plantejar i legalitzar la vaga indefinida des del principi de les mobilitzacions. L'organització amb la CTM (Coordinadora de Trabajadores del Metal en la Bahía de Cádiz) ha mantingut la força de treball organitzada amb assamblees a on les treballadores i treballadors decideixen lliurement el seu futur, i les seves demandes.

En les darreres hores i després de mobilitzacions i actes solidaris que es produeixen i arriben de tot el món, els "sindicats" majoritaris han tornat a fer la feina a la patronal i a les forces polítiques pactistes i venudes al capital: signen un acord sense el diàleg ni la validació per part de les assemblees obreres. 

La CGT rebutja aquest acord estètic que és totalment insuficient i no desconvoca la vaga ni les mobilitzacions, donant suport d'aquesta forma a les lluites més dignes que existeixen: conquerir els drets socials i fer front al capitalisme ferotge.

La FESIM - CGT convida a la ministra de indústria Reyes Maroto a fer realitat la seva proposta d'aseure per desbloquejar el conflicte, sempre que la negociació respecti plenament les propostes i la validació dels companys i companyes en asamblea, propostes que són totalment assolibles per part de la patronal. 

Per tot això, i per tota la situació que comporta l'atac directe del capitalisme i les patronals als nostres drets, fem una crida a participar i solidaritzar-se amb el metall de Cádiz, i de retruc amb tota la classe treballadora.


 LA CRISI QUE LA PAGUIN ELS RICS!!!

EL METALL AMB LES COMPANYES I COMPANYS DE CÁDIZ!!!


Secretaria de Comunicació de la FEMEC - CGT

Comentaris